Velkommen

Hjemmeside for Heimdalsgata 4 borettslag

Velkommen

Til nye beboere i Heimdalsgata 4 Borettslag

 

Velkommen til borettslaget! Her er litt informasjon til deg som er ny i Heimdalsgata 4 borettslag. For ytterlige informasjon, se gjerne under fanen “Info fra A til Å”.

 

Postkasseskilt

Hver enkelt seksjonseier plikter å påse at postkassen er utstyrt med navn på beboer(e) av seksjonen. Kun originale skilt bestemt av styret godtas. Jfr. § 5 i husordensreglene. For å få riktig størrelse på skilt til postkasse anbefaler vi å bestille dette på posten: http://skiltbutikken.posten.no/variants/109 Mål: 58 x 94 mm


Ønsker man å markere postkassen med "Nei takk til reklame" klistremerker skal man ta
kontakt med styret da vi benytter like klistremerker på alle postkasser.

 

Lås ytterdør

Lås på egen ytterdør er personlig. Det betyr at om låsen må skiftes må dette utføres, organiseres og betales av beboer. En står fritt til å velge låssystem, om det er kodelås, brikke eller vanlig nøkkel.

 

Nøkkelbrikker

I borettslaget bruker vi nøkkelbrikker til å åpne opp dører og porter. Nye nøkkelbrikker kan bestilles ved å sende e-post til: vedlikehold@h4b.no med fullt navn, leilighetsnummer, bygg (Heimdalsgata 4, 8 eller 10). Nye brikker koster 400,- pr.stk. og vil bli fakturert av Obos. Pass godt på brikkene så ingen uvedkommende får tak i dem. Mistes brikke må det gis beskjed til styret slik at disse kan sperres. Dette er for at uvedkommende ikke skal komme seg inn i bygningene.

 

Garasjeportåpner

Dere som har garasjeplass skal ha fått en garasjeåpner ved overtakelse. Om disse ikke fungerer sjekk gjerne batteriet. Nye åpnere kan bestilles på e-post til vedlikehold@h4b.no. Send e-post med fullt navn, leilighetsnummer, bygg (Heimdalsgata 4, 8 eller 10). Ny åpner koster 800,- pr.stk. og vil bli fakturert fra Obos. Pass godt på brikkene så ingen uvedkommende får tak i dem. Mistes brikke må gis beskjed om til styret, slik at disse kan bli sperret slik at uvedkommende ikke kommer seg inn i bygningene.

 

Kjøkkenvifte

Vi har et avsugssystem i ventilator over komfyr. Denne er det ikke lov å bytte ut med motorisert vifte, da dette vil gå utover avtrekket til de andre i blokka. Alternativet er et kullfilter. For at viften skal fungere optimalt, må ventilene i stua stå åpne slik at det kommer nok luft inn i leiligheten.

 

Sluker

Det er beboerne som er ansvarlig for å holde sluker i dusj og vasker rene. Om disse ikke blir rengjort vil det tette sluker og i verste fall tette rør.   

 

Brannvarsler / Brannmeldere / Røykvarsler

I hver leilighet er det en brannvarsler som går på fellesanlegget. Alarmen går når en av brannmelderne har blitt utløst. Dette er ikke en røykvarsler og vil heller ikke løses ut hvis det oppstår brann i leiligheten. Beboerne er ansvarlig for å ha egen røykvarsler i leiligheten. Oppdages det brann må en av brannmelderne løses ut for at alle beboere skal bli varslet. Sjekk derfor røykvarsler årlig og ha slokkeutstyr (evt. brannslange under vask, Co2-apparat, skumapparat, osv.) i orden til enhver tid.

Ved brann der trappeoppgang ikke kan benyttes, er alternativ rømningsvei veranda. Lukk alle dører og vinduer, vent på å bli evakuert via brannstige.

 

Brannsluse i trappeoppgang

Til dere som har inngang til leiligheten via brannsluse - det er ikke lov å ha lås på døren inn til brannslusen, dette er fellesareal og er til for brannsikkerheten. Vennligst ikke plasser noen gjenstander i slusen.

 

Svalganger

Svalganger er fellesareal og rømningsvei ved brann, her bør all oppbevaring minimeres. Det er heller ikke tillatt med gulv/platting/gressmatte.

 

Sommerfest

Vi har sommerfest i bakgården hver sommer for å bli bedre kjent. Det vil komme informasjon etter generalforsamlingen i april. Vi setter stor pris på alle som deltar, og håper du og kommer.

 

Avfallshåndtering og søppelrom

Her i Heimdalsgata sorterer vi søppel på lik linje med resten av Oslo. Papp og papir kastes i containerne markert med papp i søppelrommet. Matavfall tømmes i grønne poser, plast i blå poser og restavfall i normale plastposer som er knytt (husk dobbel knute). Disse kastes i samme container (svart container). Du kan få gratis grønne og blå poser til matavfall og plast i butikkene i Oslo.

 

Glass og metall

Korteste vei til container for glass og hermetisk avfall er like bak inngangen til Rema 1000 i Lakkegata. Se kartet nedenfor.

 

Annet avfall

Det er kun papp, plast, matavfall og restavfall i containerne. Det skal ikke legges igjen byggavfall, elektronikk eller annet søppel i søppelrommene. Rommene er videoovervåket og ved overtredelse vil beboer ilegges kostnaden for bortkjøring. Alt av byggavfall, ødelagte møbler og diverse avfall bringes til avfallsstasjoner i Oslo. En kan evt bestille iSekk med bortkjøring, eller småjobb via Finn eller Luado.

 


Når du fyller ut skjemaet nedenfor blir du automatisk tildelt nyhetsbrev når vi poster noe nytt på hjemmesiden.


Dine data blir kun tilgjengelige for admin og ikke delt til tredje person, såsom reklame etc.